Hvordan velge riktig terrassetak?

Har du lyst til å sitte oftere ute, men ikke har bra nok skjerming mot vær og vind? Kunne du tenkt deg en mer fleksibel løsning, men ikke klarer velge riktig terrassetak til uteplassen? Det er ikke alltid like enkelt å navigere i alle mulighetene som finnes på markedet. Og hva skal du velge? Hvilken type tak blir best for deg?

Vi har laget noen retningslinjer på hva du bør tenke på når du går frem med å velge det optimale taket for deg.

Effektiv bruk av ditt uteområde med riktig terrassetak

Noen har et uteområde som er så stort at de kan sette av et hjørne for å sole seg, og la et annet område ha skygge. Har du derimot litt mer begrenset plass på ditt uteområde, ønsker du å utnytte det fullt ut. Du ønsker å bruke plassen din på en smart måte, og behøver et fleksibelt tak. Taket skal skjerme deg mot nedbør når det regner og er surt, og slippe inn solen når den endelig titter frem. Velger du et motorisert terrassetak, kan du tilpasse det til været med ett tastetrykk.

Ønsker du et tak som kan åpnes helt opp, kan vi anbefale vår bestselgende dukpergola B300 eller eksklusive B600 og Skyroof.

Er du tilfreds med bare å kunne lukke og åpne taket, og ikke har behov for å skyve taket til siden, kan vi absolutt anbefale vår bestselgende lamellpergola B200.

Se mulighetene fra en av våre produsenter, Brustor.

Har du ikke behov for å åpne og lukke taket, men heller ønsker å få inn mye lys fra alle kanter? Kanskje vil du gjerne bruke uteplassen under en stjernehimmel? Da kan vi varmt anbefale glasstaket Starlight. Produktet er laget av værbestandige materialer og tåler mye nedbør. Få inn lys og natur året rundt!

Uteplass med glasstak

 

Hvilket tak har du på din bolig?

Ha boligen din i bakhodet når du vurderer tak. Har boligen saltak? Det kan se gjennomført ut dersom du velger et tak med et fall. Ved å velg et tak med en helling, gjentar du arkitekturen som er der fra før i saltaket. Terrassetak som følger samme takstil er Silver som har blitt solgt mye i Norge og markisepergolaen B128. Liker du glasstak bedre, vil glasstaket Starlight passe flott til denne stilen. 

Har du litt mer funkis-stil på din bolig, kan det se penest ut med en kubisk modell uten vinkel i taket. Vi har mange kubiske modeller du kan velge mellom; våre bestselgere B200 og B300, det lekre glasstaket Acubis, lukrative B600 og Skyroof.

Glasstak i funkishus Glasstak med vinkel

 

 

 

 

 

Din stil

Glem alt du har lest så langt i løpet av de siste minuttene!

Eller – ikke glem det helt ut, men husk at det aller viktigste når du velger noe til din eiendom er hva du selv synes er pent. Det er tross alt du som skal sitte der og nyte uteplassen året rundt.

Det kubiske designet appellerer til mange. Andre mener at fall i taket har et romantisk preg over seg. Noen synes at lysinnslippet som kommer fra glasstak er å foretrekke, mens andre velger en pergolamodell hvor man kan både åpne taket og integrere lys.

Vårt utvalg er stort – vi har en modell til enhver smak! Modellens form, materialer og farger skreddersys, og leveransen tilpasses til din uteplass, din bolig og din personlige stil.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spesielle hensyn til vær

Snør det mye om vinteren der du bor? Ønsker du skjerming på hytten på fjellet? Da bør du naturligvis tenke på snølast og se etter et tak som tåler viss mengde snø. Vi kan anbefale våre glasstak som kan dimensjoneres til å tåle store mengder snø. Da slipper du å skynde deg til hytten hver gang det er for store nedbør. Se nærmere på vårt kubiske glasstak Acubis eller Starlight som er glasstak med vinkel. Les mer om utestuer i glass.

Hva nå?

Du har nå fått noen pekepinn på hvordan du går frem med å velge riktig tak til din uteplass. Ønsker du en befaring for å komme i gang eller få noen gode råd om ditt prosjekt? Be om gratis befaring!

Be om gratis befaring! >>

 

Kontakt oss