Solrun og Even Bergen

Solrun og Even Bergen

Solrun og Even fra Bønes i Bergen gikk fra en kald steinplatting til en lun utestue.

Fra en kald steinplatting til en lun utestue

Det er en blåsete, men solrik dag i juni. Sommerfugler flakser rundt hageplantene i den vakre, velstelte hagen på Bønes i Bergen. Innenfor blanke glassvegger, i trygg le for vinden, sitter Solrun og Even med hvert sitt glass vin og nyter ettermiddagssolen. – Du får jo følelsen av at du har hele hagen inn i stuen, sier Solrun begeistret. – Det er så åpent.

I 2017 skaffet pensjonistparet seg innglassing av uteplassen sin. Det som før var en kald steinplatting utenfor terrassedøren, har nå blitt en lun og fin utestue med store glassfasader.

– Som regel tar vi med oss lunsjen og sitter her, sier Solrun, som forteller at de bruker utestuen daglig. – Det var jo ganske surt her før. Nå er det ikke alltid vi bruker solkroken vår engang. Vi sitter heller her, sier Solrun med et fornøyd smil. Even peker på en liten varmeovn, som bidrar til at paret kan bruke utestuen også på kaldere dager. – Vi hadde til og med juletreet her ute, ler Solrun.

Folk som kommer på besøk blir rett og slett litt sjalu på oss, sier Solrun, som forteller at hun ofte inviterer familie og venner i utestuen. Vi har fått det utrolig fint her. Det er nesten som en oase. Jeg vet ikke om jeg trenger noe mer nå,

– Solrun, Bergen

Funksjonell utestue med enkel vedlikehold

Utestuen har store glassfasader med skyvedører fra gulv til tak, skråtaket over stuen kan åpnes helt opp. Stuen er innredet med en sittegruppe og sofakrok, i tillegg til to gode lenestoler hvor paret sitter og betrakter utsikten og hagen. – Det er nesten blitt en liten vinstue, smiler Even og peker på vinskapet i det ene hjørnet.

Solrun og Even er også svært fornøyd med funksjonaliteten til utestuen.

– Det fine er at du kan lukke dørene når det blåser og åpne opp taket, forklarer Even. Han viser med ett enkelt tastetrykk hvordan hele taket trekkes tilbake, og sollyset strømmer ned og fyller utestuen, uten at et eneste vindkast kjennes. – Det er også lite behov for vask av glassveggene, sier Solrun, – noe vi er veldig, veldig fornøyde med.

Paret på Bønes er enige om at de er strålende fornøyd med anskaffelsen av utestue. – Folk som kommer på besøk blir rett og slett litt sjalu på oss, sier Solrun, som forteller at hun ofte inviterer familie og venner i utestuen.

– Vi har fått det utrolig fint her. Det er nesten som en oase. Jeg vet ikke om jeg trenger noe mer nå, sier Solrun og ler.

Produkter som inngår i dette prosjektet

Foldetak

Skyveglass

Vi skaper
hverdagsmagi
på din uteplass

uteDESIGN skal gjennom innovative produkter og på en kostnadseffektiv måte skape uteplasser som blir brukt hele året, helt uavhengig av været.

Vi leverer løsninger for uterommet over hele landet, og har showroom i Bergen, Oslo, Stavanger og Sandefjord. I en årrekke har vi oppgradert hundrevis av uteplasser, og muliggjør bruk av uterommet uansett vær.

Kontakt oss - Med opplasting

Last gjerne opp bilde av din uteplass (valgfritt)

Maksimal filstørrelse: 5MB

For service eller reklamasjon

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Nyhetsbrev