Hvorfor vi valgte å ta bort fullisolerte vinterhager fra vårt sortiment

uteDESIGN har drevet med løsninger til uteplassen i en årrekke. Tidligere har vi levert fullisolerte vinterhager, men det skal vi ikke lenger. Vi har bestemt oss for å slutte å levere fullisolerte vinterhageløsninger av flere grunner. Den viktigste grunnen er at det er de aller færreste som vi er i kontakt med har behov for en fullisolert vinterhage.

Etter en analyse hvor vi kartlegger behovene til kunden, diskuterer hvordan vedkommende ønsker å bruke uteplassen sin, hvor mye de ønsker å endre på boligen – og ikke minst personlig stil, finner vi frem til de beste løsningene for uteplassen. Flere av henvendelsene vi har fått har resultert i at kunden valgte en pergola eller en uisolert utestue i stedet.

Hvorfor velger våre kunder vekk fullisolert vinterhage?

Flere tenker at «skal jeg først ha en utestue her, må det være skikkelig greier, med full isolasjon og hele pakken». Vi våger å påstå at en uisolert løsning har som oftest en bedre nytteverdi for det de fleste er ute etter. Ikke bare det at en uisolert løsning er høy kvalitet, men den svarer langt bedre på behovene de fleste etterspør enn det en fullisolert vinterhage gjør. Utfordringene med fullisolert vinterhage er flere. Her er noe av det som kommer opp i dialog med kunde:

 • Fullisolerte vinterhager innebærer tykkere profiler som i noen tilfeller kan gi et umoderne utseende. Flere søker et moderne uttrykk på boligen og utearealet, noe de føler at de ikke oppnår med denne fullisolerte utehagen. Noen kunder går så langt og sier at fullisolerte vinterhagene kan fremstå som litt gammeldags løsning.
 • Profilene som holder glasspanelene sammen forstyrrer utsikten. Det er spesielt hvis du ser flott utsikt fra din eiendom.
 • En stor fordel fullisolerte vinterhager gir er nettopp det at de er fullisolerte. Fordelen kan fort bli til en ulempe på varme dager eller dager når solen er sterk. Da fungerer vinterhagen som nærmest en badstue. Det er fint hvis du dyrker tomater, men ikke like hyggelig når du først ønsker å tilbringe mye tid ute. Det kan også være en utfordring å alltid bevare møbler og interiør i perfekt stand.
 • Isolerte løsninger drar som regel med seg svært mye flere kostnader, spesielt vedrørende tilpasninger rundt prosjektet. Eksempler på det kan være støping av dekke med varmekabler, forsterkning av husvegg eller inntrekking av takutstikk.
 • Isolerte løsninger er nesten alltid søknadspliktig, og oftere kan slike prosjekter bli stoppet i kommunen.

Uisolerte løsninger – høyere nytteverdi

Uisolerte løsninger kan gi uteplasser med funksjonelle og estetiske fordeler. Uisolert vinterhage og pergola med innglassing er våre to kjerneprodukter. Vi ser stor etterspørsel etter slike uisolerte utestuer, i tillegg til at uteplassen blir mye brukt. Og den beste uteplassen er den som blir brukt mest.

Glasstak med innglassing

Glasstak med innglassing

Pergola med foldetak

Pergola med foldetak

 

 

 

 

 

 

Fordeler med uisolerte glassløsninger og pergola

 • Slankere profiler og stilrene løsninger gir mye utsikt og tidsriktig utseende.
 • Fordi profilene er subtile, vil uisolerte løsninger som en glassløsning eller en pergola med innglassing passe til de aller fleste hus.
 • God skjerming mot vind og nedbør om høsten og vinteren. Ønsker du solskjerming, kan du supplere med screens. Alternativt kan du velge pergola med enten foldetak eller lameller, og få en fleksibel solskjerming fra taket.
 • Ønsker du å bruke den uisolerte utestuen på litt kjølige kvelder, vil varmelamper med infrarød teknologi gi god temperatur, og det kjapt.

Sømløs overgang fra innearealet til uteplassen

Torbjørn Skutle, uteDESIGN

Torbjørn Skutle, ordrebehandler

Er det viktig for deg å viske vekk overgangen fra inne til ute? Det kan du gjøre i aller høyeste grad med en uisolert løsning. Vår ordrebehandler Torbjørn Skutle har erfaring med alle våre løsninger. Han kan produktene ned i detaljer, og har jobbet med å skape uteplasser for svært mange av våre kunder. Dersom du har bestemt deg for å gå for en uisolert glassløsning men likevel ønsker at den er tett integrert med boligen, anbefaler Torbjørn å vurdere isolerte foldedører mellom bolig og glassutestuen. Setter du inn en isolert foldedør i husveggen, vil du få en utvidelse av husets oppholdsrom med en uisolert glassløsning, og full åpning mellom inne og ute.

uisolert vinterhage

Uisolert glassløsning slipper inn mye lys på dagtid, og skaper flott atmosfære på kveldstid. Ønsker du å få følelsen av å være ute og utnytte uteplassen slik at den føles som en utvidelse av huset, er dette et bedre alternativ til fullisolert vinterhage.

Når skal du likevel gå for en fullisolert vinterhage?

 • Når du skal slå ned en vegg og utvide huset for å få et større boareal.
 • Dersom du ønsker å bruke vinterhage som en utvendig bod i vinterstid. Tenk gjerne over om det finnes bedre (og billigere) løsninger for lagring enn en fullisolert vinterhage.
 • Når det er vintersesongen som er desidert viktigst for deg.

Bli inspirert og få god oversikt med vårt innlegg om inspirasjon til hagestuen!

Kontakt oss