5 steg for å klargjøre uteplassen

1.  Planlegg sommerens bruk av uteplassen: trenger du en ny levegg, noe skjerming mot naboen eller et par terrassevarmere for de mer kjølige kveldene? Er det på tide å bytte ut det slitne rekkverket med et mer moderne rekkverk i glass? Tenk hvordan du ønsker å bruke uteplassen. Var det noe du savnet i fjor? Skriv en liste over hva du ønsker å fornye eller oppgradere

takterrasse-med-Easy-Glass

Foto: Glassrekkverk fra utedesign.no

2. Sjekk underlaget på uteplassen: Er terrassegulvet slitt kan det være lurt å høre på ekspertenes råd. Malingsekspert Heidi Sørensen gir deg gode tips her. Har du beleggningsstein bør du rense denne innimellom. Hvordan kan du lese om her. Drømmer du om å slippe å tenke på terassebeis, rens og flis i foten, så er kanskje det vedlikeholdsfrie og værbestandige terassegulvet  fra uteDESIGN noe for deg.

utedesign-millboard-40

3. Sjekk utemøblene: Er de fremdeles i god stand? Har de rustet gjennom vinteren, eller ikke overlevd høst og vinterstormene? Har du en uteplass uten tak eller beskyttelse for møblene kan det være lurt å tenke igjennom hvilke materialer hagemøblene er laget av. Hagemøbler laget av kunst-rotting, altså plast som ligner rotting, er blitt veldig populære. De er lette, enkel å rengjøre og holder seg godt fra år til år.  Disse stilfulle designmøblene «Bubble Club» fra Phillip Starck er også laget i plast: philippe Starck Bubble Club foto Helge Eek

Foto: Helge Eek. Bildet er hentet fra dagbladet.no

Noen sverger til utemøbler i tre. Disse krever mer behandling, og bør lagres innendørs i vinterhalvåret. Og ikke glem å sjekke status på putene til utemøblene.

4. Blomster og krukker: hva er vel en uteplass uten blomstrende liv? Kanskje du ønsker bugnende altankasser med hengende eføyranker og struttende margaritter? Eller kanskje en liten krukke med en liten grønn buksbom er nok og passende for din lille balkong?

Finn frem krukker og urner som du kunne tenke deg å bruke, eller lag en liste over hva du ønsker å kjøpe. Luk ferdig blomsterbedet før du handler blomster. Da ser du hvor mye du trenger og hvor mye som fremdeles kan brukes av stauder, busker, jord og dekorstein som du allerede har. Og så er det ekstra moro å komme hjem fra gartneriet og plante rett i klargjorte krukker.

viivilla

Foto: viivilla.no

5. Grill og bålplass: Kanskje det er på tide å investere i en gassgrill?  Trenger grillen en rens? Er gassbeholderen tom? Kanskje du ønsker en liten nett biopeis for den lange sommernatten?

3001_2004Twistfire_presse

Foto: «Twistfire» biopeis fra utedesign.no

Sjekk ut UteDesign for mer inspirasjon til hvordan skape drømmeuteplassen.

Tekst: Interiørdesigner  Helena Viktoria Johnsen

Kontakt oss