Ideer til uteplassen

Trenger du noen gode ideer til uteplassen din for å ta den i bruk oftere? Vi har laget en sjekkliste på det vi mener skal til for å lage en koselig uteplass som byr på komfort og som gir plass for ditt personlige preg.

#1 Et definert område

Du er kanskje en av flere som har et område utenfor boligen sin, men som bruker det minimalt. Tenker du kanskje at det er litt unaturlig å bare sette ut et par stoler og et lite bord? Med et pergolatak eller et glasstak kan du definere den plassen du skal bruke når du er ute. Velger du motorisert løsning, kan du gjøre den plassen langt mer fleksibel – åpne opp taket når solen skinner, og lukke det igjen når det regner litt. Hvilket tak skal du velge? Les om hvordan å velge riktig terrassetak.

#2 Skjerming mot vind og nedbør

Har du allerede et pergolatak eller en overbygget terrasse? Da kan du glede deg til våren og sommeren under et tak som vil beskytte deg fra regndråper og høytstående sol. Får du inn skarpt solskinn på kveldstimene, kan det være lurt å integrere screens på den siden solen er mest sjenerende. Ønsker du å bruke din uteplass selv når det regner og blåser mye, kan du kle inn pergolaen med glass. Vi tilbyr fastglass, foldedører, skyvedører og skyve- og dreiedører. Det anbefales å være kresen på detaljene. De fineste løsningene for innglassing tilbyr transparente glassvegger – profilløse systemer som lar deg bevare utsikten samtidig som du får skjerming mot vinden.

#3 Komfort

Sitteplassen er nøkkelen. Det er kjernen i din utestue. Skal du bruke den til måltider eller til avslapning? Kanskje begge? Har du utsikt eller vestvendt uteplass? Sørg for at du plasserer sittegruppen slik at du kan nyte omgivelsene på best mulig måte.

Husk komfort, kvantitet og størrelse når du planlegger innkjøp av utemøbler til din utestue. Sørg også for møbler som tåler kald, våt fuktig klima. Gjør du det, slipper du å stresse med å ta inn møbler når det regner eller snør. Siden utemøbler kan også være en betydelig investering, er det viktig å vite at du kjøper et sett som passer dine behov. Oppsøk kvalitet, værbestandige møbler som krever lite løpende vedlikehold. Av produsenter kan vi anbefale Sundays Design som leverer helnorske utemøbler som tåler all slags vær uten å ruste.

 

Ideer til uteplassen

Pergola med foldetak

#4 Varmekilde

Varmelamper har vi lenge sett i bruk på uteserveringer på restauranter og hotell, men de siste årene ser vi at etterspørselen etter disse har også økt hos privatmarkedet. De beste varmelampene bruker infrarød teknologi og gir umiddelbar varme. Still krav til kvalitet – velg en varmelampe som tåler å stå ute i norske værforhold og er vanntett. Terrassevarmere fra Wimpel og Burda er gode alternativer som vi både forhandler og kan anbefale.

Legg til en varmekilde til et område utendørs eller inne i utestuen og gjør det mulig å være ute selv på de kaldeste dagene. Andre varmekilder som kan skape dramatikk og spesiell og koselig stemning er biopeis eller en bålpanne.

Pergola tak

 

#5 Belysning

En hagestue er ikke komplett uten koselig belysning. Hver type hagestue har forskjellige muligheter for hvilke lys som kan integreres, men felles for alle er at LED-lys er mest egnet for utendørs bruk. LED-lys har lang levetid, bruker lite strøm og tåler mer enn halogenpærer. De mest luksuriøse pergolaene er bygget slik at du kan få lysene integrert i strukturen, som for eksempel på beina, på støttebjelker og i lamellene. Alternativt kan du være kreativ og finne andre, enklere løsninger for å pynte med lys.

Belysning til uteplassen

 

#6 Styling

Vi kommer ikke unna ideer til uteplassen uten å nevne tekstiler og pyntegjenstander. Bland mønstre, farger og teksturer. Spisestuer til utendørs bruk har noen unike hensyn du vil være oppmerksom på når du går frem med stylingen. Spisegrupper blir som oftest solgt som én enhet, hvor alle delene ser like ut – og er i samme farge og mønster. Legg til andre designelementer med forskjellige mønstre, farger og teksturer for å bryte opp det monotone utseende på møblene.

Bruk tekstiler som accentputer eller et utendørs teppe for å lage visuell interesse. Ta inn naturen med ulike typer grønt – palmer har lenge vært en populær plante å pynte med i Norge. Det er lett å la seg rive med i trendene, men husk også hva du selv liker, og hvilken stil du synes er fin.

Pergola ideer til uteplass

Flere ideer til uteplassen?

Vi kan også tipse om markiser til de uteområdene hvor du kun ønsker enkel solskjerming. Markiser kan være flott supplement for de varmeste dagene. Ikke vent til våren er her før du setter i gang med å planlegge din uteplass! Høsten er gjerne en høysesong for montasjer, og hvis du ønsker å bruke mer tid ute allerede i år, anbefaler vi å ta en prat allerede i dag! Har du dine egne ideer til uteplassen eller kanskje du ser for deg hvordan den vil se ut med en utestue? Ta kontakt, så finner vi et tak som passer dine behov!

Kontakt oss