Inspirasjon til hagestuen

Hjemmet er den trygge havn. Det er her vi tilbringer tid med våre aller kjæreste og skaper minner. Det er hjemme vi kan slappe av. Nå som temperaturen stiger og solen titter ut, ønsker flere en hagestue for familien sin for å utnytte det fine været og skape enda finere stunder.

Hvilken hagestue er smartest for deg?

Før du bestemmer deg for hvilken hagestue som passer dine behov, er det flere typer hagestuer å velge mellom.

Frittstående eller veggmontert

Det finnes mange typer hagestuer, og begrepet ‘hagestue’ blir gjerne brukt på både vinterhager og pergola-løsninger. En hagestue kan være montert på en av husets fasadevegger, eller den kan stå helt fritt for seg selv.

Veggmontert pergola

Veggmontert pergola er fastmontert på veggen

Frittstående pergola

Frittstående pergola står stabilt på solide bein

 

 

 

 

 

 

 

Pergola

En pergola er et terrassetak for solskjerming. Ønsker du solskjerming fra sidene, anbefaler vi å sette inn integrerte ZIP-screens. Er det viktig for deg å bruke hagestuen store deler av året, kan du vurdere innglassing. Det finnes mange modeller å velge mellom. Din personlige stil og utseende på ditt hus har mye å si for hvilken modell som er penest.

Pergola med lameller

 

 

 

 

 

 

 

 

Vinterhage og glasstak

Drømmer du om å ligge under åpen himmel og telle stjerner? Et glasstak med innglassing på sidene passer perfekt på en klar stjernenatt, like godt som på en regnfull høstdag. Den store fordelen konstruksjoner med glasstak gir, enten det er snakk om en vinterhage eller et uisolert glasstak med innglassing, er å slippe inn mye lys, samtidig som de gir god skjerming mot vind og vær. Taket i disse løsningene er annerledes enn taket i en pergola. I en lamellpergola kan du rotere, lukke eller brette sammen lamellene, og i en motorisert pergola med foldetak kan du skyve duken til side. Det kan du ikke i en glasskonstruksjon eller en vinterhage. For å få mer fleksibilitet i et glasskonstruksjon eller en vinterhage, kan du installere et motorisert glasstak som lar deg lufte, åpne opp og slippe inn sol.

Vinterhage lar deg slippe inn mye lys

Vinterhage og andre glassløsninger lar deg slippe inn mye lys

 

Har du et overbygg du vil utnytte fullt ut?

Har du på et eller annet tidspunkt laget et overbygg, eller kanskje kjøpte du boligen din med et tak på terrassen. Overbygg gir noe solskjerming, men kan kun brukes i en begrenset tidsperiode i året. Bygg den inn med glass og få en hagestue med et personlig preg som glir rett inn med resten av boligen. Vi anbefaler å være kresen på detaljene. De fineste løsningene for innglassing tilbyr transparente glassvegger – profilløse systemer som lar deg bevare utsikten samtidig som du får skjerming mot vinden. 

innglassing av balkong

Innglassing av balkong på et eksisterende tak eller utbygg gir flott resultat

Hvordan velger du riktig terrassetak? >>

 

Ekstra kos med lys og varmelamper gjør hagestuen din komplett

En hagestue er ikke komplett uten koselig belysning. Hver type hagestue har forskjellige muligheter for belysning. Vi anbefaler å velge LED-lys. LED-lys har lang levetid, bruker lite strøm og tåler mer enn halogenpærer, noe som er nødvendig for en hagestue. De mest luksuriøse pergolaene er bygget slik at du kan få lysene integrert i strukturen, som for eksempel på beina, på støttebjelker og i lamellene. Du kan altså ha god kontroll på stemningen i din utestue!

Lysene er integrert inn i lamellene

Lys i lameller gir elegant utseende på din uteplass

Lys i lameller gir elegant utseende på din uteplass

 

 

 

 

 

 

 

Varmelamper har vi lenge sett i bruk på uteserveringer, men de siste årene ser vi at privatmarkedet har økt etterspørselen etter effektive varmelamper til privat bruk. De beste varmelampene du får tak i bruker infrarød teknologi og umiddelbar varme. Still krav til kvalitet – velg en varmelampe som tåler å være ute i norske værforhold og er vanntett.

Varmelampe ute

De beste varmelampene tåler regn og snø, og gir varme innen et minutt etter at du har slått dem på

Kontakt oss