uteDESIGN årets forhandler for SDL Acubis

I 2018 introduserte vi et nytt glasstak i det norske markedet – SDL Acubis fra Solarlux. Mens de fleste glasstakene i det europeiske markedet har en saltak-vinkel, er det unike med Acubis den kubiske strukturen. Siden den tid har vi solgt det elegante taket over hele Norge til kunder som søker det stilrene uttrykke på et glasstak. uteDESIGN har vunnet prisen Årets forhandler for glasstaket Acubis i 2019, noe vi er svært stolt over.

Solarlux har stått for produksjon av foldedører, utestuer i glass og andre glassprodukter i over 30 år. Selskapet er en familiebedrift med over 35 års produksjon i Tyskland, hvor de leverer til hele verden – først og fremst i Europa. Produktene som vi i uteDESIGN tilbyr fra denne produsenten er foldedører, Atrium som er glasstak med vinkel og flatt glasstak – Acubis. 

– Solarlux er en tysk produsent som vi har et tett og langt samarbeid med. Fra før har vi tilbudt Atrium med en takvinkel mellom 5° og 25°, samt andre produkter i glass. Når nyheten om et glasstak med en loddrett ramme ble annonsert, merket vi kjapt at det traff godt i Norge. De som velger den kubiske stilen har kanskje et funkishus hvor de ønsker å utvide den arkitektoniske stilen eller andre som rett og slett falt for det flate glasstaket som representerer et moderne uttrykk. Som en frittstående utestue, gjør Acubis seg godt som et frittstående smykke i hagen, på en måte midtpunktet i uteområdet, forteller en engasjert salgs- og markedssjef Ruben Holm Andersen.

– Vi har nylig fått utmerkelsen ‘Verdens beste forhandler for Acubis for 2019’. Det er ekstra stas siden produktet har vunnet flere priser for sitt unike design, aller senest i 2019 har produktet blitt tildelt prisen «Special mention» av German Design Awards, skryter en stolt Andersen. 

Glasstaket Acubis fra Solarlux har vunnet designpris

I 2019 ble Acubis terrassetaket belønnet med en tysk designpris i kategorien «Spesiell omtale»

Vi tar en prat med Sylvia Dondorff, salgsansvarlig for Norden hos Solarlux for å høre mer om dette produktet og reisen de har tatt for å utvikle det prisvinnende glasstaket. 

Hvordan begynte ideen med Acubis?

– Ideen med SDL Acubis var å skape et uisolert kubisk terrassetak som passer til moderne arkitektur og byggestil. Med det flate taket SDL Acubis, utvider Solarlux produktporteføljen med enda en løsning for å legge tak på terrassen din. SDL Acubis er tilgjengelig som variant tilknyttet husets arkitektur eller som frittstående variant. Med fleksible, loddrette glasselementer kan SDL Acubis uten problemer utvides til et glasshus.

– Den iboende statikken for det udempede aluminiumsprofilsystemet gir taket en diskré eleganse. Takets helningsvinkel på bare 2° er nesten usynlig for øyet, men garanterer ideell vannavrenning fra takflaten, forklarer Dondorff.

uteDESIGN i Norge ble bestselgende bedrift for Acubis. Hvorfor tror du som har ansvaret for Solarlux salg i Norden at dette har blitt så populært i Norge?

– Da vi i Solarlux Scandinavia så ideen om et flatt kubisk tak, tenkte vi umiddelbart at dette vil fungere bra her i Skandinavia. Skandinavisk design og arkitektur er strippet ned, elegant, med rene linjer og naturlig. Vi føler at Acubis passer perfekt i den stilen. I Norge har uteDESIGN gjort en utmerket jobb med å vise nordmenn kvalitetene med Acubis, og vi ser at fokusområdene til uteDESIGN og Acubis stemmer godt overens – design og kvalitet, skryter ansvarlig for Norden.

Hva kjennetegner prosjektene eller kundene som velger å gå for Acubis-modellen?

– Acubis overbeviser både når det gjelder funksjonalitet og design, og er det perfekte valget til kubisk husarkitektur eller funkis-stilen. Det passer best inn i kubisk arkitektur og overbeviser med sin puristiske design. Den iboende statikken gir Acubis en diskré eleganse. Den smale, omliggende topprammen med en høyde på 253 mm understreker den filigrane karakteren. Dette allsidige systemet er tilgjengelig som frittstående konstruksjon eller tilkoblet husarkitekturen. Dermed er et «klassisk» overbygg på terrassen bare én av mange ulike muligheter. Hvis vi ser på prosjekt med Acubis, kan vi også konstatere at Acubis fungerer veldig bra på høyere plan, for eksempel på en takterrasse eller til en penthouse-leilighet.

Solarlux vant German design award special 2019. Hva betyr det for dere i Solarlux og for hele bransjen for glasstak at Acubis har vunnet den?

– Acubis overbeviste dommerkomiteen spesielt med den lave takhellingen på bare 2° og den elegante designen. Med en gjennomgående smal toppramme på bare 253 mm bredde, passer Acubis godt i en kubisk arkitektur og byggestil. Taket kan festes på veggen eller monteres helt frittstående. Integrert belysning og solbeskyttelse kompletterer uterommet og gir perfekt komfort!

– Vi i Solarlux er veldig stolte av denne prisen fordi vi er klar over at den tyske designprisen stiller de høyeste krav til de utmerkede produktene: Gjennom den unike nominasjonsprosessen er det bare produkter som skiller seg ut gjennom sin kreative og oppfinnsomme kvalitet som faktisk slipper til konkurransen, deler en entusiastisk Dondorff. 

Ønsker du å undersøke om glasstaket Acubis kan passe din uteplass og dine behov?

Kontakt oss i dag og få gode råd fra våre konsulenter for uteplassen!

 

 

Kontakt oss