10 ting du kan gjøre hjemme i ferien

Det skal ikke så mye til for å gjøre hverdagen til en fest for små og store, men det er ikke alltid kreativiteten strekker til når man ønsker å komme på de gode idéene. Ofte kan også tiden bli en begrensning dersom man ikke har mulighet for å dra langt av sted. Vi har derfor samlet 10 gode idéer til hvordan du kan utnytte hverdagen din uten å måtte reise langt – kun åpne døren og gå rett ut i din egen hage.
 

1. Lag utekino i hagen – magisk stemning

   
 
Har man en husvegg, en platting og en prosjektor, kan man enkelt sette opp en stemningsfull utekino. Er det litt kjølig, kan man bare ta godt med klær på og fyre i en bålpanne. Det viktigste er at det ikke er altfor lyst når man setter i gang filmen, da det kan bli vanskelig å se bildet klart. Bruk gjerne et laken eller annet hvitt stoff som lerret for å få et jevnere bilde. Tepper og puter, blomster og annen pynt setter en ekstra fin ramme rundt kvelden. For ikke å glemme kino-popcornet, og annen deilig mat som bare fantasien kan sette grenser for. Så fantastisk koselig det kan bli – rett ute i din egen hage!
 

2. Lag et mini-badeland i hagen

   
 
De fleste barna elsker å bade, og da gjerne sammen med noe morsomt tilbehør som sklier eller vannleker. Det koster ikke så mye for et lite basseng til hagen, og sammen med en vannspreder, en enkel sklie ned til bassenget, noen stasjoner med vannballonger og kanskje en egen “drink”-bod, kan man lage fantastiske opplevelser med de små i sitt eget badeland rett utenfor døren.
 

3. Lag en egen “Tiki-bar” og inviter venner på besøk

   
 
Hva er vel kulere enn å lage sin egen Tiki-bar i hagen – snekre sammen en bar av noen paller og tilgjengelig materiale, kjøpe inn alt du trenger til de lekreste sommerdrinkene, sette på favorittlåtene og nyte godstemningen rett utenfor huset? Ønsker du å legge ekstra innsats i det, kan du skjære ut surfbrett eller andre figurer fra en sponplate eller lignende, som du kan male i sommermotiv og deretter dekorere med rundt i hagen – sette en skikkelig Hawaii-stemning på det hele. Pynt med vimpler og all slags sommerlig dekorasjon du kan finne i butikkene, lag masker og dekorer dem – mulighetene er mange! Inviter venner til freshe drinker!
 

4. Telttur i hagen

   
 
Dra på campingtur rett ut i hagen – mer skal ikke til for å lage en gøy opplevelse sammen med barna. Telt, liggeunderlag og sovepose setter rammen, så kan man legge på så mange ekstra elementer man ønsker. Med et enkelt stormkjøkken kan man lage en deilig frokost utendørs, om det er egg og bacon eller pannekaker. Har man en kaffekjele også, kan man i tillegg koke morgenkaffen i soloppgangen. Selv om kjøkkenet er like ved, så er det litt ekstra idyll å ta frokosten rett ved teltet – og frokosten smaker vel ekstra bra utendørs?
 

5. Stell i stand hagefest

   
 
Planlegg en helaften med naboer eller dine beste venner og skap gode minner rundt et veldekket bord i hagen. Rekesmørbrød, indrefilet, koteletter eller annen grillmat er ypperlig til hagefest, for å nevne noe. Gjerne sammen med en frisk salat med alle favorittsmakene oppi, og noe godt å drikke. Her kan man ha kurvfest der alle tar med hvert sitt bidrag, og setter sammen et festmåltid med varierte smaker. Lyslenker, lykter og planter er med å sette en ekstra god stemning rundt aftenen.
 

6. Piknik i hagen

   
 
Bak noen deilige cookies, miks sammen en frisk lemonade og pakk alle tepper og lyslenker du måtte ha – så er du klar for piknik og lunsj ute. Jordbær og melon er selvfølgelig en klassiker å ha med, og her er det mye godt man kan putte i piknikkurven. Ferske scones er også et populært alternativ. Ta med deg et par venner eller familien og finn det mest idylliske stedet i hagen. – Vipps og du har gjort noe litt utenom det vanlige og fått en fin stund med dine nærmeste.
 

7. Lag skattejakt for barna

   
 
Finn frem små skatter du har i nattbordskuffen eller kjøkkenskapet som du likevel ikke har bruk for, men som er kjempestas for barna å finne og overta. Det kan være resten av en tyggispakke, et armbånd, noen klistremerker eller en kul blyant. Ofte har man mer i skuffene enn man skulle trodd! Du kan legge ut små lapper med hint hvor den ene lappen fører til den andre – og til slutt finner barna en stor skatt! En vri kan også være å legge en liten skatt på hver post, dersom man må jobbe litt med barnas motivasjon. Kjempestas og enkelt å lage. Ikke koster det mye heller.
 

8. Lag en liten plantasje i hagen

   
 
Mange vet ikke hvor enkelt det er å få til en egen liten plantasje hjemme, bare man kan noen få triks. Og gøy er det! Skaff deg et lite drivhus – kanskje du finner et som gis bort, og plasser det på et sted hvor det ikke blåser bort. Finn noen planter du liker som du gjerne vil ha flere av, og kutt av en liten avlegger som du putter i et glass vann. Etter en stund kommer det røtter ned fra stilken, og den er klar til å settes i en liten potte med frisk jord. Her kan man plante alt mulig fra salat og sukkererter til blomster og andre planter. Dersom det blir dårlig vær og drivhuset ikke tåler så mye, kan du også sette dem inn i vinduskarmen hvor de har god tilgang på sollys.
 

9. Lag et utendørs lekeland

   
 
Om været er på din side, kan du ta ut barnas favorittleker og lage et kjempegøy lekeland i hagen. Sett ut tepper og de utvalgte lekene og piff opp med noen mat- og drikke-stasjoner. Da kan de vandre fra lekekrok til lekekrok og leke med de tingene de har lyst til, samtidig som de får frisk luft. Har du noen paller og gummiballer kan du lage et eget ballrom utendørs, du kan henge opp vimpler og gjøre så mye ut av det som du ønsker! Få gjerne barna med i prosessen med å lage lekelandet!
 

10. Lag en “livestream” eller filmsnutt med utekjøkken

   
 
Tenk hva den beste hjemmelagde hamburgeren eller desserten din skulle inneholdt, kjøp inn ingredienser og ta dem med ut i hagen. De fleste er kanskje ikke så heldige å ha et etablert utekjøkken, men du kan fint få til en enklere versjon ved hjelp av noen paller eller småmøbler og litt stæsj. Du kan for eksempel steke kjøttet på forhånd dersom du ikke har en plate å steke det på ute, eller du kan bruke et stormkjøkken. Setter du frem litt forskjellige krydder, en olje, skjærebrett og det du skal skjære opp, har du det meste du trenger før du kan sette mobilen frem for filming og lage ditt eget utekjøkken-show! Vil du leve deg ordentlig inn i kokke-rollen er det bare å ta på seg en kokkehatt (som kan være så enkelt som et hvitt håndkle eller en papirhatt). Gøy for deg som lager maten og gøy for seerne dersom du livestreamer!

Kontakt oss